Baie de lux: Ghidul prosoapelor

Daca ai stat vreodata intr-un hotel de 5*, cu siguranta ai observat cateva diferente intre acestea si cele mai modeste. Iti amintesti acele asternuturi de un alb imaculat, intinse perfect pe pat, sapunurile si gelurile de dus cremoase, cu miros incredibil de placut? Dar cea mai memorabila experienta dintr-un astfel de hotel este atingerea prosoapelor atat de moi si pufoase incat te gandesti serios pentru cateva momente sa le iei cu tine acasa, chiar daca trebuie sa le platesti la suprapret.

Din fericire, nu e nevoie sa faci asta, deoarece prosoapele Designers Guild sunt exact ca cele dintr-un hotel de lux si le poti cumpara la pretul lor normal chiar din magazinul nostru. De ce sunt aceste prosoape atat de speciale? Ei bine, principalul motiv este faptul ca sunt fabricate in intregime din bumbac egiptean, material renumit pentru finetea sa si capacitatea de absorbtie a apei. Dar nu este suficient sa cumperi prosoape de calitate – pentru a te bucura de ele multi ani de acum incolo trebuie sa stii si cum sa ai grija de ele.

Citeste acest ghid in continuare si afla care prosoape sunt cea mai buna alegere pentru tine, dar si cum trebuie sa le ingrijesti:

Cum alegi prosoapele pentru baie?

Dupa dimensiune

Prosoape de baie – Acestea sunt cel mai des intalnite si au dimensiunea cea mai mare, in jur de 70 x 130 cm sau chiar 90 x 165 cm. Sunt alegerea perfecta indiferent daca le folosesti cand iesi de la dus, cand stai la plaja langa piscina sau cand mergi la spa, si sunt cele pe care le vei intalni si in saloanele de masaj si infrumusetate sau in hoteluri.

Prosoape de mani – Aceste prosoape sunt cele pe care le gasesti de regula atarnate langa chiuveta intr-o camera de hotel sau intr-un restaurant de lux, dar si in centrele spa, centrele de fitness, coafor si in fiecare baie din fiecare casa. Desi nu exista o dimensiune standard a prosopului de maini, de regula are in jur de 50 x 100 cm.

Prosoape de fata – Deoarece denumirea este una generala, acest prosop cu dimensiunea de 33 x 33 cm este folosit pentru stergerea fetei, a mainilor sau a picioarelor. Il poti gasi in restaurante, hoteluri si baruri.

Prosoape-covor – Avand aproximativ aceeasi dimensiune ca prosoapele de baie, acestea sunt mai groase si mai absorbante, fiind folosite pe podea langa o cabina de dus sau o cada de baie pentru a preveni alunecarea pe podeaua umeda.

Dupa material

Bumbac organic –  Bumbacul organic este cules din zone controlate in care nu se folosesc ingrasaminte sau pesticide. Prosoapele fabricate din acest material au aceleasi caracteristici ca cele din bumbac normal, dar sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator si mai scumpe.

Bumbac egiptean – Considerat cel mai calitativ bumbac datorita fibrelor lungi si capacitatii mari de absorbtie, bumbacul egiptean este alegerea celor mai multe hoteluri si centre spa de lux. Este cel mai absorbant si luxos, iar fibrele lungi si dese asigura o viata lunga a prosoapelor fabricate din acest tip de bumbac.

Bumbac turcesc – Prosoapele fabricate din acest tip de bumbac au fire lungi, sunt moi si absorbante, dar nu ating nivelul celor din bumbac egiptean.

Bambus – Aceasta planta a inceput recent sa fie folosita pentru fabricarea prosoapelor si a lenjeriilor de pat. Este o alternativa a bumbacului perfecta pentru persoanele cu probleme de piele deoarece bambusul este antibacterian. Totusi, prosoapele din bambus au preturi mai mari decat cele din bumbac.

Cum intretii prosoapele?

Spala prosoapele noi – Atunci cand iti cumperi un produs nou, indiferent ca e vorba de prosoape, lenjerii de pat sau haine, este important sa le speli inainte de a le folosi din doua motive. Primul este faptul ca pot contine diverse chimicale si impuritati provenite din fabrica sau din mijloacele de transport, iar al doilea este faptul ca sunt ambalate in vid si depozitate in spatii mici, ceea ce le comprima si le face mai putin pufoase.

Adauga otet in masina de spalat – Din cand in cand, spala prosoapele separat de haine sau asternuturi si adauga in masina de spalat o jumatate de cana de otet. Este o metoda naturala si foarte eficienta de a creste capacitatea de absorbtie a prosoapelor si de a scapa de mirosul de umezeala pe care acestea il prind dupa folosiri indelungate.

Evita balsamul de rufe – Acestea modifica Ph-ul apei si impiedica prosoapele sa fie absorbante, asa ca nu le folosi pentru spalarea acestora.
Oricand ai nevoie de prosoape pentru a crea acea atmosfera luxoasa tipica hotelurilor chiar la tine acasa, apeleaza cu incredere la prosoapele Designers Guild – le gasesti in magazinul Lucasa.